Barron's: Apple borde köpa Nintendo

Vinstvarnande Apple borde köpa Nintendo, som för tillfället är billigt. Det tycker den klassiska börstidningen Barron's.

Apple behöver göra något, och de behöver göra det snabbt, skriver den klassiska amerikanska börstidningen Barron's som föreslår att lösningen är att köpa upp tv-spelsjätten Nintendo då företagen har många likheter med varandra. 

Många av de amerikanska framgångsrika bolagen passar inte Apples kultur med höga vinstmarginaler och finansiella konservatism, fortsätter tidningen och nämner såväl Netflix som Tesla.

Barrons pekar istället på att Nintendo och Apple är mer lika. Båda företagen sitter på mycket pengar, starka vinster, har älskade varumärken, lojala kunder samt egna ekosystem av mjukvara och tjänster.

Apple skulle dessutom kunna hjälpa Nintendo att utveckla spel till smarta mobiler, skriver Barron's som tänker sig att det skulle öka Nintendos försäljning och samtidigt öka efterfrågan på Apples hårdvara.

Läs även: Goldman Sachs: Det börjar lukta Nokia om Apple


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST