Fotograf: AP

Nya kristecknet för Apple: Butiker tvingas rea ut Iphones

Återförsäljare i Kina sänker sina priser med drygt 20 procent.

Två av Apples största återförsäljare i Kina, e-handlarna JD.com och Suning, har på fredagen kraftigt sänkt priserna på vissa Iphonemodeller.

JD.com har sänkt priset med drygt 20 procent på modellerna Iphone 8 och Iphone 8 Plus, medan Suning har prissänkt den nya modellen Iphone XR med 17 procent, enligt Financial Times.

Läs även: Goldman Sachs: Det börjar lukta Nokia om Apple

Både Suning och JD.com är auktoriserade återförsäljare åt Apple. Medan priserna som anges på Apples egen webbplats bestäms av huvudkontoret i USA, sätts priserna hos övriga handlare i samråd med Apple i Kina.

"Apple har gett återförsäljarna mer flexibilitet i prissättningen sedan den högt prissatta Iphone X lanserades 2017, vilket gjort det möjligt för dem att hantera lagren bättre", säger Yiting Guan, analytiker vid Canalys, till Financial Times.

Apple varnade i förra veckan för att intäkterna under fjolårets sista tre månader var betydligt lägre än den egna prognosen. Enligt bolaget var huvudorsaken svag försäljning av Iphone i Kina.

Läs mer: Tim Cook om Apples första vinstvarning på 15 år: Kina har börjat bromsa in


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.