Fotograf: Pressbilder (montage)

H&M:s senaste koncept: Lappa och laga dina favoritplagg istället för att köpa nytt

Experter kommer hjälpa till med att laga, fixa och brodera kläder.

Klädjätten lanserar sitt hållbarhetskoncept H&M Take Care på den svenska marknaden i utvalda butiker och på hm.com i mitten av januari.

Konceptet, som är ett komplement till H&M:s klädinsamling för att göra det enklare för kunden att fixa och laga sina plagg, finns sedan tidigare i Tyskland, Frankrike och Norge. H&M Take Care omfattar olika produkter, en sajt med tips och en service-möjlighet i form av en syateljé i vissa butiker.

"Våra kunder kommer att kunna få hjälp till allt från guidning om hur de kan ta hand om sina plagg på ett smartare sätt, till att kunna justera längden på sina byxor eller reparera sitt blixtlås", säger Felicia Reuterswärd, hållbarhetsansvarig för H&M i Sverige", till Market.

Produktserien innehåller bland annat en tvättpåse som silar bort mikroplaster, tvättmedel som tvättar rent i kallvatten, lagningslappar, sy-kit, fläckborttagningsmedel samt våtservetter för rengöring av sneakers.

Servicedelen lanseras initialt i H&M-butiken på Hamngatan i Stockholm och senare under året även i Malmö och Göteborg. Experter kommer att vara på plats i en syateljé i butikerna och kommer att laga, fixa och brodera kläder oavsett var plaggen är köpta.

Produktserien finns förutom online och på Hamngatan till en början i åtta H&M-butiker runt om i Sverige.

Läs även: VA:s supertalang nummer 1 ska ta H&M in i framtiden


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST