ANNONS
Viktor Nilsson och Marcus Lindström

Kursraketen: De tryggar andrahandsmarknaden i bostadsbristens tider

Bristen på bostäder är omfattande samtidigt som oseriösa uthyrare och hyresgäster skapar osäkerhet på marknaden. Samtrygg är företaget som erbjuder en trygg digital marknadsplats för andrahandsuthyrning – under 2018 hör deras aktie dessutom till dem som gått allra bäst på börsen.

Obetalda hyror, förstörda bostäder och oseriösa aktörer – listan över fallgropar på hyresmarknaden kan göras lång. Dessutom är bristen på hyresbostäder enorm, speciellt i storstäderna.

Bland årets kursraketer på börsen återfinns Samtrygg, företaget som antagit utmaningen att lösa dessa problem genom skapandet av en digital plattform där hyresvärdar och hyresgäster kan mötas under trygga förutsättningar. Under 2018 har deras aktie, som är noterad på NGM Nordic MTF, ökat med hela 178 procent. Detta har bland annat uppmärksammats av Placera när de sammanställde de aktier som 2018 dubblat sina kurser trots höstens dystra börsutveckling.

Så funkar det – trygghet skapar flera hyresobjekt

En speciellt framtagen andrahandsförsäkring, garanterade hyresbetalningar, trygga hyresavtal och personlig rådgivning är exempel på tjänster som inkluderas i det trygghetspaket som Samtryggs kunder tar del av. Hyresgäster undviker dessutom förskottsbedrägerier och kan hyra depositionsfritt. Alla annonser kontrolleras och hyrornas laglighet säkerställs för att hålla svindlare borta.

Samtrygg

Samtrygg grundades 2013 av Marcus Lindström som själv blev utsatt för bedrägeri när han skulle hyra sin första bostad. Han är idag affärsutvecklingschef och styrelseordförande medan Viktor Nilsson sedan 2017 är vd. Sedan starten har företaget vuxit kraftigt med tusentals nöjda kunder över hela Sverige. Omsättningen har fördubblats kontinuerligt och 2017 omsatte Samtrygg drygt 92 miljoner kronor. Det tredje kvartalet 2018 var det starkaste hittills.


Läs mer om Samtryggs tjänster här och om 
Investor Relations här!

Enligt Boverkets bostadsmarknadsenkät 2018 råder det bostadsbrist i 243 av totalt 290 kommuner i Sverige. En känsla av otrygghet gör att många hyresvärdar blir osäkra och bostäder som annars hade kunnat hyras ut står tomma. Genom att Samtrygg kommer in som en trygg mellanhand försvinner riskerna och fler bostäder blir tillgängliga.

Nya tjänster lanseras inom kort

”En starkt bidragande orsak till att vårt koncept tagits emot på såväl marknaden som bland våra användare är att vi lyssnar på både hyresvärdar och hyresgäster – och vill tillgodose bådas behov. Enligt oss ska alla ha rätt till en trygg andrahandsupplevelse”, säger Samtryggs vd Viktor Nilsson.

Trots den kraftiga tillväxten under 2018 ser Viktor Nilsson ingen avmattning – snarare tvärtom:

”Samtrygg befinner sig en intressant tillväxtfas och inom kort kommer vi att utöka vårt tjänsteerbjudande markant med nya koncept och tilläggstjänster. Målsättningen är densamma som när Samtrygg grundades, det vill säga att skapa tryggare villkor på den annars osäkra andrahandsmarknaden. För att göra det behöver vi vara agila och fortsätta utvecklas.”


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.