Aktietips: Inte billig – men rejält vinstlyft lockar

Life science-bolaget Addlifes förvärv under slutet av förra året gör aktien intressant, skriver Dagens industri.

Addlifes inriktning mot den stabila och växande life science-sektorn gör aktien intressant trots en förhållandevis hög värdering.

Det skriver Dagens Industri i en analys i måndagens tidning.

Addlife är ett av Nordens största handelsbolag inom life science och representerar över 1.400 leverantörer. Under slutet av förra året gjorde bolaget två stycken förvärv, svenska Welllspect och österrikiska Biomedica.

Di:s analytiker Ulf Petterson menar att framförallt förvärvet av Biomedica ger bolaget goda möjligheter att växa organiskt framöver och tidningen räknar med att rörelsevinsten kan öka med 40 procent under 2019.

"Aktien är inte något uppenbart fynd", skriver tidningen och pekar på att aktien i dagsläget värderas till ungefär 16 gånger vinstprognosen för 2019. Det är högt i jämförelse med genomsnittet på Stockholmsbörsen, men å andra sidan "inte särskilt ansträngd" i förhållande till andra medicintekniska bolag.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST