Nu ställer Tesla om – börjar bygga Model 3 som ska till Europa

Tesla har börjat producera europeiska och kinesiska versioner av Model 3 i samband med att bolaget börja leverera till dessa marknader. 

Det rapporterar nyhetssidan Electrek

Bolaget började under förra månaden att ta emot beställningar på Model 3 på flera europeiska marknader. Under en telefonkonferens i anslutning till bolagets senaste delårsrapport meddelade Tesla-vd:n Elon Musk planer på att producera ett betydande antal bilar för den europeiska marknaden under januari vilka senare skulle levereras under februari och mars. 

Läs även: Så mycket kostar Tesla Model 3 i Sverige – och så dyr är den att bygga

Testa väntas koncentrera större delen av den europeiska och kinesiska produktionen av Model 3 under januari och göra vissa modifieringar mot den nordamerikanska versionen, framförallt vad gäller laddningssuttag. I Europa antar Tesla CCS-standarden medan man för Kina kommer att använda både Teslas standard och en kinesisk nationell standard. 

Sedan tidigare har vissa Model 3 importerats från USA till Kina men redan nu har den första modellen med rätt laddningsuttag setts i Kina, skriver Electrek vidare.

Läs även: Uppgifter: Tesla har många osålda Model 3 i lager


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.