Uppgifter: Tesla har många osålda Model 3 i lager

Inför det att statliga subventioner börjar fasas ut under 2019 väntades efterfrågan på Model 3 i USA öka. Men enligt uppgifter till Electrek fylls nu elbilstillverkarens lager på med osålda bilar.

Tesla har mer än 3 300 bilar av typen Model 3 vid sitt amerikanska lager, uppger källor till sajten Electrek.

Det motsvarar ungefär en halv veckas produktion av bilar.

Uppbyggnaden kommer från att bolaget förberett sig för stora köp från kunder innan federala subventioner börjar fasas ut under 2019.

Men detta till trots har Tesla inte lyckats sälja alla bilar, enligt tidningen. Samtidigt har vd:n Elon Musk på Twitter upplyst om subventionerna och att de är på väg att fasas ut.

Under de senaste veckorna har både Tesla och Musk upprepade gånger sagt att de kan leverera alla bilar i USA innan 2018 är över.

Electrecs gissning är att de amerikanska kunderna väntar på en billigare version av elbilen, samtidigt som sajten noterar att det finns gott om outnyttjad potential för modellen i Europa och USA.

Teslas leveransrapport som publicerades under onsdagen fick aktien att falla drygt 8 procent i förhandeln. 

I den presenterades förvisso rekordsiffror för produktionen och ökade leveranssiffror. Men investerarna tycks ha haft högre förväntningar. Dessutom meddelade elbilsbolaget att de sänker priserna på Model S, Model X och Model 3 i USA för att bemöta utfastningen av subventionerna. 

I leveransrapporten påstod Tesla även att deras lagernivåer är de "lägsta i bilindustrin".

Läs även: Tesla sänker priser – aktien tappar rejält i förhandeln


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.