Leksakskedjan som driver BR går i konkurs efter svag julhandel

Top-Toy, som driver leksakskedjorna BR och Toys 'R' US i Norden, har försatts i konkurs under fredagen.

Det sker efter vad som beskrivs som en "mycket nedslående julförsäljning" vilket innebär att den planerade rekonstruktionen inte kan fortsätta.

I slutet av november lämnade Top-Toy in en ansökan om rekonstruktion och planen godkändes av en domstol och långivarna strax före jul. Någon lösning på de finansiella problemen har dock inte identifierats och det blir nu istället ett konkursförfarande där så många tillgångar som möjligt ska säljas av.

Läs mer: Nordens största leksakskedja ansöker om rekonstruktion efter brakförlust

Att Top-Toy hamnat i den här situationen beskrivs bero på den ökade e-handeln, ett ökat antal konkurrenter och förändrade lekvanor bland barn. Under det senaste året har företaget gjort en rörelseförlust på 149 miljoner danska kronor.

Top-Toy driver 226 BR-butiker och 72 Toys R Us-butiker och har EQT som storägare.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.