Veteran i framtidsbransch: Han importerar sopor som värmer svenska hem

Britterna exporterar 750 000 ton avfall till Sverige i år. Niklas Amour ser till att de omvandlas till fjärrvärme.

 

Världsmarknaden för sopor, eller i alla fall sorterat och processat avfall, växer snabbt. 2014 startade det tyska bolaget Bertling, som funnits i Sverige sedan 1992, ett dotterbolag för hantering av avfallshandel. Det göteborgsbaserade bolaget heter Bertling Enviro och vd är Niklas Amour.

”Vi är ett handelshus som köper och säljer material och i det här fallet återvinningsbart material som är klassat som brännbart. Så vi är inte en mäklare. Vi har ju egna, separata avtal med leverantörer och kunder. Och vi äger varan däremellan”, säger han.

Läs hela intervjun med Niklas Amour på vår premiumsajt VA Insights:
 

Prova VA Insights gratis i 30 dagar


Är du redan prenumerant? Läs hela artikeln här!


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST