Fotograf: Janerik Henriksson/TT

Tingsrätten ger Starbreeze grönt ljus – kan börja jaga pengar

Starbreeze borgenärssammanträde är nu avklarat och Stockholms tingsrätt har beslutat att tillåta att rekonstruktionen fortsätter till och med den 3 mars 2019.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Som tidigare meddelats så innebär rekonstruktionsplanen att Starbreeze ska fokusera på sin kärnverksamhet spelutveckling och förlagsverksamhet. Bolaget har inlett ett arbete för att hitta samarbete med externa parter för att säkerställa att dessa verksamheter utvecklas på ett positivt sätt. Vid tingsrättsförhandlingen tillstyrkte de största externa borgenärerna fortsatt rekonstruktion.

Läs mer: Starbreeze ansöker om rekonstruktion, vd:n lämnar och aktien rasar 60 procent

Bolaget kommer inleda arbetet med att hitta partners för att finansiera hela eller delar av bolagets framtida verksamhet. Starbreeze bedömer att verksamhetsförändringarna ska ha genomförts till halvårsskiftet 2019.

Läs mer: Här är de största ägarna i krisande Starbreeze


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST