Stora Enso tar rygg på H&M och Ikea – investerar i skånska skogstextilier

Joint venture-projektet TreeToTextile med bas i Skåne får ytterligare en tung medlem: Stora Enso.

Skogsbolaget Stora Enso ansluter sig till joint venture-projektet TreeToTextile, ett bolag som syftar till att utveckla nya textilfibrer på ett hållbart och effektivt sätt. Sedan tidigare ingår H&M, Ikea och innovatören Lars Stigsson i TreeToTextile. 

Stora Enso stödjer industrialiseringen av TreeToTextiles produktionsprocess genom att bygga en demoanläggning vid en av sina nordiska anläggningar.

"Vi är glada över att välkomna Stora Enso som samarbetspartner och ser fram emot att dela med oss av det innovativa arbete vi bedriver inom TreeToTextile. Med hjälp av vår nya partner kommer vi att gå in i en industrialiseringsfas. Den nya fibern som vi har utvecklat är både hållbar och produceras till en lägre kostnad”, säger Annica Karlsson, styrelseordförande i TreeToTextile, i en kommentar. 

De fyra aktörerna har en lika stor del vardera i bolaget.

Läs mer: Här växer framtiden – de nya skogsinnovationerna


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST