Facebook planerar kryptovaluta för Whatsapp

Facebook arbetar på att skapa en kryptovaluta som ska kunna användas för pengaöverföringar genom bolagets meddelandetjänst Whatsapp.

Det skriver Bloomberg News, som hänvisar till källor med insyn i arbetet.

Facebooks kryptovaluta ska vara en så kallad stablecoin, en digital valuta som är knuten till dollarn. En lansering är dock fortfarande relativt långt borta då Facebook uppges fundera över strategin och om huruvida tillgångar, som till exempel vanliga valutor, ska hållas i lager för att skydda kryptovalutans värde.

Rykten har florerat om Facebooks eventuella framstötar på det finansiella området sedan bolaget 2014 anställde den tidigare Paypalchefen David Marcus för att ta hand om Facebooks Messenger-app. Sedan dess har David Marcus fått ansvaret över Facebooks satsningar på blockchain, en satsning som numera har omkring 40 anställda.

Meddelandetjänsten Whatsapp hade i oktober omkring 1,5 miljarder användare globalt. Appen är mycket populär i Indien där den har över 200 miljoner användare, och i kombination med att Indien är störst i världen på så kallade remittances - invånare som sänder hem pengar från utlandet - ses möjligheten att sända pengar i appen som mycket intressant.

Läs även: Facebook: Därför gav vi Spotify och Netflix tillgång till användarnas privata meddelanden


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST