Fotograf: Maja Suslin/TT

Leif GW Persson investerar i kursraket

Aerowash, som tvättar flygplan, har genomfört en nyemission. Bland tecknarna finns Leif GW Persson.

Aerowash, som i år nästan har tredubblat sin aktiekurs, har beslutat om en riktad emission av B-aktier om totalt 9,8 miljoner kronor. Antal B-aktier som emitteras är 577.650 stycken och emissionskurs är 17 kronor, vilket motsvarar 17 procents rabatt mot volymviktad kurs i marknaden mellan den 3 - 18 december 2018.

Emissionen motsvarar en utspädning om 11,7 procent.

Skälet till att Aerowash genomfört en riktad nyemission är för att omedelbart kunna påbörja produktionen av ordern på fem stycken enheter AW 12 som ska levereras till USA, med start första kvartalet 2019, heter det.

Bland större aktietecknare i emissionen märks Leif GW Persson AB som tecknade för drygt 2 miljoner, Tommy Ure, Stefan Hellberg, Eastbridge, Wilhelm Risberg.

Läs även: Leif GW Persson har hittat en ny aktiefavorit – ska ringa i klockan vid börsnoteringen


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST