Duon som vill städa upp en ”smutsig bransch” genom att ge kvinnliga städare samma lönenivåer som lagerarbetare

Duon bakom städbolaget 50-femme vill städa upp i en ”smutsig bransch” genom att skapa tryggare anställningsvillkor och bättre löner för duktiga kvinnliga städare. Tanken är att ge samma löner som för lagerarbetare.

Drygt 23 000 kronor i månadslön.


Så ser verkligheten ut för landets städare och därmed ligger lönenivån bland de lägsta i Sverige.


”Vi ser en strukturell löneskillnad i samhället kopplad till kön där det är tydligt att ju fler kvinnor en bransch består av desto lägre lön”, säger Sofia Jensfelt, som är en av två grundare av 50-femme.


Under en vinpimplarkväll födde Sofia Jensfelt och Linda Amiri först idén till ett städbolag med manliga, svenskfödda och medelålders städare.


Bakgrunden var att Linda Amiri hade bestämt sig för att anlita städhjälp, men då den kvinnliga städaren presenterade räkningen låg den så lågt att hon knappt trodde sina ögon.

”Städbranschen är en riktigt smutsig bransch där timlöner på 15-20 kronor inte är ovanligt.”

Men även om duon lyckades få såväl EU-lån som medial uppmärksamhet lös manliga städare med sin frånvaro. 
Det fick affärsmodellen att i stället utvecklas till att anställa duktiga kvinnliga städare som får pensionsinbetalning, kollektivavtal och en månadslön 5 300 kronor över branschstandard.


”Städare är ett slitigt yrke med obekväma arbetsuppgifter och lika tungt som att exempelvis jobba på bandet på Volvo, men ändå har fabriksarbete högre status.”


Sofia Jensfelt berättar att ett klassiskt upplägg i städbranschen är att via fejkade anställningskontrakt ta betalt för att hjälpa papperslösa att få uppehållstillstånd eller hjälpa kriminella att tvätta pengar.


”Det är inte de anställda som städar på sådana städbolag, utan svartjobbare. Många städare får också själva stå för resekostnaden till och från kunden. Vid köp av städtjänster bör du alltid göra stickprov där du kontrollerar legitimationen.”

Förutom att 50-femme redan har fått flera kunder efter bara ett par månader har bolaget också stora fackliga organisationer på ingång.


”För ett fackförbund faller det sig naturligt att anlita den sortens städverksamhet som vi bedriver.”


Bolagets städkunder certifieras och får klistermärken diplom och logga att använda på hemsidan.


”På så vis får kunderna möjlighet att stärka sitt varumärke.”

Ytterst vill 50-femme ändå sätta fingret på problemet med att kvinnors arbete värderas lägre.


”Det är fakta och ingen åsikt”, säger Sofia Jensfelt.


Då målet att rensa upp i städbranschen genom att förändra synen på densamma är långt viktigare än att bli rika efterlyser duon konkurrenter med liknande affärsmodeller.

Affärsmodellen innebär också att kunder som redan har städhjälp man är nöjd med kan välja att faktureras för uppdragen via 50-femme i stället för att försäkra sig om att städaren får rimliga villkor.


”Jag har alltid varit feminist och har drivit Instagram-kontot 'Refuse the slutshame' med cirka 10 000 följare, men då jag har fullt sjå att hinna med 50-femme och familjen har jag valt att plocka bort kontot.
”

Så låg är genomsnittslönen för städare:


Kommunsnitt:
 23 321 kronor – endast vårdbiträde ligger lägre med 23 090 kronor.
Landstingssnitt:
 23 111 kronor – endast vårdbiträde ligger lägre med 23 106.

Källa: Kommunalarbetaren