Projektet Cederhusen Fotograf: General Architecture / Folkhem

Nu byggs ett av världens största trähus i Stockholm

Två hela kvarter i massivträ ska byggas i Hagastaden efter årsskiftet. 

Ett av världens största trähusprojekt kommer att byggas i Hagastaden i centrala Stockholm. Det står klart efter att Stockholms stads kommunfullmäktige gett tummen upp till projektet Cederhusen. Det framgår ur ett pressmeddelande. 

Husen byggs av Folkhem, som även byggt trähus i bland annat Sundbyberg.

VIDEO: De bygger fastigheter i trä – som kan minska utsläppen med upp till 85%


Projektet innehåller fyra byggnader på två kvarter med totalt 234 lägenheter och åtta lokaler. Totalt rör det sig om ungefär 21 500 kvadratmeter.


Foto: General Architecture/Folkhem

Cederhusens stomme kommer att bestå av massivträ, med undantag för de nedersta två planen som uppförs i betong på grund av grundläggningsförutsättningarna.

Syftet med att bygga i trä är att minska klimatpåverkan och nyttja förnyelsebara byggmaterial. Foto: General Architecture/Folkhem

"Det är en komplex uppgift som vi tar oss an med ödmjuk entusiasm. Vi har verkligen längtat efter att få förverkliga Cederhusen, som blir ett unikt projekt i sitt slag", säger Anna Ervast Öberg, ansvarig för projektutveckling på Folkhem.


Foto: General Architecture/Folkhem

Projektets fyra torn kommer vara 10-13 våningar höga och bilda en bred front i söderläge mot Timglasparken med de större lokalerna ut mot Hagaesplanaden och parken.

Cederhusen är ritade av General Architecture och bygget inleds i januari 2019.

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.