Fotograf: AP Photo/Jeff Chiu/Voi Technologys

Därför flockas riskkapitalet kring de nya elscootrarna

Urban mobilitet är något av det allra hetaste i riskkapitalvärlden just nu. Här är förklaringen till varför pengarna nu formligen regnar över den långa raden av elscooterbolag som nu börjar trängas på trottoarerna i våra storstäder.

Ledande svenska VC-bolaget Northzone har investerat i tyska Tier, Niklas Zennströms riskkapitalbolag Atomico finns med i amerikanska Lime och nyligen gick Wallenbergarnas riskkapitalbolag EQT in med pengar i holländska Dott.

På bara nio månader nådde det amerikanska elscooterbolaget Bird en värdering på 1 miljard dollar och gick till historien. Sedan dröjde det bara ytterligare fyra månader innan värderingen fördubblades.

Det är dock inte bara amerikanska elscooterbolag som lockar riskkapitalister.

Svenska elscooterplattformen Voi fick en första kapitalinjektion på 25,5 miljoner kronor i september och därefter ytterligare en betydligt större i november på 452 miljoner kronor.

Läs mer om hajpen kring elscootrarna på vår premiumsajt Veckans Affärer Insights:

Prova Veckans Affärer Insights gratis i 30 dagar


Är du redan prenumerant? Läs här!


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST