Tipset: 3 aktier med starka köpsignaler just nu

Köp Nibe, G5 och Self Storage Group men avvakta med Outotec. De råden ger Affärsvärlden i det senaste numret.

"Värmebolaget Nibe fortsätter sin övertygande tillväxtresa med en hög organisk tillväxt toppat med förvärv", enligt tidningen som menar att aktien är köpvärd upp till 110 kronor på ett års sikt. På onsdagen stängde Nibe på 95:70 kronor.

Köpråd tilldelas även spelutvecklaren G5 som trots onsdagens uppgång på nästan 8 procent har fallit 50 procent sedan årsskiftet.

"Ebit-marginalen antas successivt stiga från 10 procent i år till 15 procent om tio år, via skala och ökad andel egna spel", skriver Affärsvärlden som har satt riktkursen 200 kronor på tolv månaders sikt. Aktien stängde på 158 kronor.

Affärsvärlden utfärdar även ett långsiktigt köpråd för norska Self Storage Group, verksamt inom fastighetsnischen magasinering. Från intäkter på dryga 200 miljoner kronor i fjol spår Affärsvärlden 12 procents årlig intäktstillväxt till nära 300 miljoner för 2020.

Finska gruvteknikföretaget Outotec, vars aktie rasat över 60 procent senaste halvåret, får dock rådet avvakta.

"Osäkerheten är för stor och att det är säkrast att stå vid sidan om".


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST