10 000 nya svenska digitala nomader på ett år – gör som Yasmine Morrison och använd hela världen som ditt kontor

31-åriga serieentreprenören Yasmine Morrison har tillbringat drygt en fjärdedel av sitt liv som digital nomad. I communityn Svenska Nomader delar hon med sig av sina erfarenheter.

10 000 nya medlemmar i Svenska Nomader på drygt ett år, hälften av arbetsföra befolkningen i USA frilansar 2020 och snabb teknikutveckling , inte minst på grund av AI.

Medgrundaren av Svenska Nomader Yasmine Morrison är övertygad om att arbetslivet är på väg mot en ny era där det blir allt vanligare att leva som digital nomad.

”Fenomenet har blivit så populariserat att man tror att en digital nomad måste vara en millennial som säljer allt för att bli en hippie som sätter sig vid en strand på Bali med dator och surfbräda inom räckhåll. Men de flesta digitala nomader lever inte så.”

Med tanke på att hon redan hunnit tillbringa åtta av sina 31 år som nomad och bytt platser som Buenos Aires, Dubai, New York och Bali lika ofta som andra byter skjortor borde hon om någon veta.

Varför är trenden så het?

Jämfört med dåtidens nomader som sökte bördigare mark, bättre jaktmarker och rikare fiskevatten har den moderna människan insett att snabb teknikutveckling gett bättre möjligheter att ta kontroll över sitt liv.

”Människan har ett naturligt behov av att vara i rörelse och tekniken gör att vi kan leva mer flexibelt oavsett om vi är anställda, frilansare eller driver bolag.” 

Läs hela intervjun med Yasmine Morrison och ta del av hennes tre tips till att bli en digital nomad på vår premiumsajt Veckans Affärer Insights:

Prova Veckans Affärer Insights i 30 dagar