Fotograf: KPCB/Press

Silicon Valley-legendaren Mary Meeker leder jätterunda till fintechrevolutionens underleverantörer

Den amerikanska fintech-startupen Plaid har tagit in 250 miljoner dollar till en värdering av 2,7 miljarder dollar. Det rapporterar CNBC.

Bolagets runda leddes av Mary Meeker, tidigare långvarig partner på Kleiner Perkins, som också ansluter till bolagets styrelse. I rundan deltog också nya investerare så som Andreessen Horowitz och Index Ventures, samt tidigare som Goldman Sachs, NEA och Spark Capital. Det skriver CNBC.

"Plaid har byggt en viktig grundsten för finansiella tjänster på webben och mobilen. Plaid låter företag snabbt lansera innovativa produkter, skapa tillväxt och öka kundnöjdheten", säger Mary Meeker om bolaget.

Grundarna uppger att pengarna från rundan ska användas till nya produkter och rekrytering. Plaid utvecklar API-mjukvara som kopplar samman bankkonton med populära tjänster som Venmo, nätmäklaren Robinhood och kryptobörserna Coinbase och Gemini.

Läs även: Årets upplaga av Mary Meekers "Silicon Valley-bibel" är ute 

Enligt företaget är tjänsten integrerad med över 10 000 banker och omkring 20 miljoner kundkonton. Siffran fördubblades mellan 2017 och 2018.