Fotograf: Janerik Henriksson/TT

Redeye sänker Starbreeze basvärde till 40 öre

Redeye sänker sin värdering av Starbreeze, i ett så kallat basscenario, till 40 öre.

"Vårt base-case (50 procent sannolikhet) är att man genomför en större nyemission till samtliga ägare på en värdering som ligger under de nivåer som aktien har handlats i de senaste dagarna efter att bolaget meddelande att de ansökt om en företagsrekonstruktion. Aktierna värderas i ett sådant läge till mellan 100-160 miljoner kronor", skriver Redeye.

Redeye hade så sent som i juni i år ett basvärde på 15:30 kronor, en nivå som för en månad sedan sänktes till 8:60.

Redeyes bull-case (25 procent sannolikhet) är att tillgångarna inom VR lyckas avyttras relativt förmånligt och att Starbreeze lyckas behålla de viktigaste nyckelpersonerna.

"En joker är naturligtvis att en person med gedigen erfarenhet och kämparglöd tar kontrollen i bolaget. OVERKILL's The Walking Dead (OTWD) får nytt liv i samband med att spelet lanseras på konsol, nytt innehåll lanseras, de tekniska problemen försvinner och priset sänks ytterligare. Om spelet släpps till konsol skulle det vara positivt om exempelvis spelet läggs in i Xbox Gamespass vilket säkrar intäkter samtidigt som OTWD får en andra chans att skapa sig en spelarbas", skriver Redeye.

Värderingen i bull-case ligge på 1 krona per aktie.

Redeyes bear case (25 procent sannolikhet) är konkurs och en aktie värd 0 kronor.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST