Fotograf: Graham Hughes

Lance Armstrong stenrik på Uber-investering efter dopingskandalen: "Räddade vår familj"

Elitcyklisten Lance Armstrong gick in tidigt i Uber och blev väldigt rik. 

En mycket tidig investering i nättaxitjänsten Uber har gjort förre elitcyklisten Lance Armstrong väldigt rik. Exakt hur rik Lance Armstrong blev på investeringen i Uber  berättar han inte, men i en intervju med tv-kanalen CNBC säger han att värdeökningen är "för bra för att vara sann".

Lance Armstrongs privatekonomi fick en knäck 2013 när cyklisten erkände sig skyldig till att ha dopat sig under en stor del av karriären - en karriär som bland annat innehöll sju segrar i Tour de France.

Han tappade lukrativa sponsorkontrakt och blev tvungen att betala miljontals dollar i uppgörelser med bland andra amerikanska staten, som varit en av cyklistens sponsorer.

Men beslutet att år 2009 satsa 100.000 dollar i Chris Saccas färska venturekapitalbolag, Lowercase Capital, har Lance Armstrong inte ångrat. Merparten av summan gick till en investering i det vid tiden okända Uber, som hade en värdering på blygsamma 3,7 miljoner dollar.

Sedan dess har värdet på Uber ökat våldsamt - närmare bestämt med över 3 miljoner procent. Bolaget har inför en eventuell börsnotering värderats till 120 miljarder dollar.

"Det räddade vår familj", säger Lance Armstrong till CNBC om investeringen.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST