Cristina Stenbeck och Karl-Johan Persson Fotograf: Fotograf: Leir R Jansson, Henrik Montgomery/TT

Analytiker: Zalando kan bli möjligt mål för H&M

Ytterligare en bank pekar ut Zalando som ett potentiellt uppköpsobjekt.

Den tyskschweiziska banken Baader Bank menar att Zalandos affärsmodell i kombination med den nuvarande aktiekursen gör bolaget till ett möjligt mål för "Amazon, Alibaba eller till och med H&M", enligt ett referat från Bloomberg News.

Kepler Cheuvreax skrev i en analys från november att Zalando kan vara en möjlig uppköpskandidat för kinesiska e-handelsjättar så som Alibaba och JD.com. Detta efter den senaste tidens kursfall i e-handlaren.

Baader pekar bland annat på att Zalandos aktie handlas till en rabatt om 35 procent jämfört med sektorkollegor, Amazon ej inräknad, samt att bolagets övergång från modebutik på nätet till att skapa en plattform och infrastruktur för hela modebranschen att bedriva näthandel inom, börjar ge resultat.

Kinnevik äger 32 procent av Zalando.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.