ANNONS
Jonas Björkman, vd Tessin.

Förändrat läge på fastighetsmarknaden: Så hittar du rätt investeringar

Säkerställda lån och kassaflödesfastigheter - det är nyckeln till lyckade fastighetsinvesteringar, trots ett förändrat marknadsläge.

Fastighetsmarknaden kan kännas osäker att investera på just nu. Därför erbjuder Tessin säkerställda lån istället för preferensaktier. Företaget har nyligen passerat hundra projekt, och trenden är att man satsar på fler projekt inom hyressegmentet.

“Precis som banken kräver Tessin att lånen som förmedlas på plattformen backas upp av ett antal säkerheter. I många fall rör det sig om fastighetspant, vilket ofta kombineras med borgensåtaganden, som är den vanligaste formen av säkerhet på plattformen. Säkerheterna förvaras av en extern säkerhetsagent som företräder långivarna”, berättar Tessins vd, Jonas Björkman.

Varför investera i fastigheter?

Det finns en stor mängd spännande fastighetsprojekt som inte kan genomföras på grund av bristande finansiering, samtidigt som stora mängder kapital söker attraktiva avkastningsnivåer. Ovanstående i kombination med en utbredd bostadsbrist leder till slutsatsen att traditionella finansieringsmodeller inte är tillräckliga. På Tessins plattform ges privatpersoner och bolag möjligheten att investera i fastigheter utan mellanhänder.

Tessin

Tessin är Nordens största investeringsplattform för fastigheter med 40 000 registrerade medlemmar. Företaget tar avstamp i att det finns många potentiella lukrativa fastighetsprojekt som inte genomförs eftersom det saknas finansiering. Samtidigt finns det gott om kapital som investerare vill placera till rimliga avkastningsnivåer. Sedan starten har Tessin rest 1,2 miljarder i kapital fördelat på över 100 projekt.

Läs mer om Tessin här!

“Utbudet på plattformen reflekterar investerarnas efterfrågan. Under senare tid har efterfrågan på hyresfastigheter och förädlingsprojekt ökat, vilket resulterat i att fler investeringsmöjligheter av den typen har marknadsförts”, förklarar Jonas Björkman.

Goda förutsättningar med research

Det finns som med alla investeringar risker med att investera i fastigheter, men även en mängd fördelar. Med grundlig research och en långsiktig horisont har du alla förutsättningar för att lyckas med en bra investering.

“Det finns inga riskfria investeringar, utan det är upp till var och en att göra sin egna riskbedömning av varje projekt. På Tessin arbetar vi hårt för att ge investerarna verktygen att göra en objektiv bedömning av varje investeringsmöjlighet”, avslutar Jonas Björkman.

Läs mer om möjligheterna inom fastighetsinvesteringar här 


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.