Alexias Ohanian jämte Reddits logotyp. Kollage. Fotograf: Creative Commons / Reddit/Press

Reddit-medgrundaren: Större sociala medier har nått taket

Alexis Ohanian bedömer att vi har nått en topp kring vårt sociala nätverkande. Nu våras det istället för mindre och nischade communities, tror Reddit-medgrundaren.

Det var under en Business Insider-konferens som Ohanian sade att han definitivt tror att vi har nått ”peak social”.

"Jag tror verkligen att vi har nått peak social, där plattformarna som är för många [sic], där vi följer personer, på många sätt har nått vägs ände och att vi har nått taket", sade han skriver, skriver Business Insider.

Det Alexis Ohanian ser framöver är att användare överger de stora sociala mediajättarna så som Facebook och Twitter. Sin tillflykt väntas de istället hitta på nya plattformar som erbjuder chattgrupper (communities), med individer av samma åsikt och intresse.

Han nämnde Telegram och Discord som de två för närvarande största aktörerna på området. Även Reddit har engagerat sig på området och sades av Alexis Ohanian vara ”långt före resten” med att skapa små communities online.

Läs mer: Analys: Facebooks framgångsformel i fara när vännerna tar slut?

2017 var Reddit värderat till drygt 15 miljarder kronor. Enligt jämförelsesajten Alexa hade Reddit 234 miljoner unika besökare i februari 2018 vilket gör sajten till en av världens största.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.