Ikea bjuder anställda på massiv julbonus

I år delar möbeljätten ut en miljard kronor till sina anställda.

Anställda på Ikea får ta emot extra klirr i kassan lagom till jul. Det är lojalitetsprogrammet Tack!, som sedan 2013 belönar medarbetare runt om i världen för Ikeas framgång.

De som får ta emot bonusen ska ha jobbat på företaget i fem år och får då dela på totalsumman – en miljard kronor. I Sverige innebär det 14 800 kronor per anställd. Det framgår ur ett pressmeddelande.

"Att belöna mångårigt engagemang är viktigt, för när individen växer, växer också IKEA. Vi arbetar varje dag med att försöka vara en fantastisk arbetsplats och skapa möjligheter att utvecklas", säger Karin Bergman, HR-chef, IKEA Sverige.

Läs mer: Ikea 2.0 skruvas ihop: Så ser möbeljättens framtidsstrategi ut efter Ingvar Kamprad

Pengarna fördelas mellan alla marknader inom Ingka-koncernen, baserat på varje marknads andel av den totala lönesumman och pengarna sätts in som ett bidrag till medarbetarnas pension.

Tack! har sedan 2013 delat ut över sex miljarder kronor.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.