Oljejätten Shell kopplar chefslöner till utsläppsnivåer

Royal Dutch Shells aktieägare pressar oljejätten att koppla chefernas löner till målen för koldioxidutsläpp.

Energijätten Royal Dutch Shell kommer att koppla chefslöner till bolagets mål för koldioxidutsläpp. Bolaget vidtar åtgärden efter press från sina större aktieägare, inklusive kapitalförvaltaren Robeco och Engelska kyrkans pensionsfond, rapporterar BBC.

Det nya upplägget väntas bli presenterat för aktieägarna att ta ställning till år 2020.

Shell har inte bestämt exakt hur många chefer som kommer att omfattas av det nya utsläppsmålet. Det är något man för närvarande diskuterar med investerare men det estimeras att 1 300 högt ställda personer inom bolaget kan bli föremål för de nya reglerna, enligt BBC.

Shell blev förra året kritiserat av sina aktieägare efter att man presenterat en icke-bindande målsättning om att halvera koldioxidutsläppen fram till 2050.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium