Deutsche Bank i Frankfurt Fotograf: Creative Commons

Efter bankrazzian: Anställda fruktar för minskade bonusar

Razzian på Deutsche Banks huvudkontor i Frankfurt har fått anställda på banken att börja frukta för sina bonusutbetalningar.

Det rapporterar Bloomberg News som påminner att årsbonusarna för 2016 drogs ned med 80 procent på grund av stora kostnader för förlikningar i rättstvister.

Banken har satt upp ett speciellt bonusprogram för att försäkra sig om att talanger inte flyr. I detta har banken öronmärkt mer än 1,1 miljard euro till omkring 5.500 anställda såtillvida de stannar. Men utbetalningarna sker över sex år och ungefär hälften utgörs av aktier som undanhålls om aktien missar ett okänt kursmål. Under denna månad har aktien nått ned till nya rekordlåga nivåer.

"De är i en av de situationerna där det är en mardröm med fullt öppna ögon. De ser deras pengar minska hela tiden", konstaterar rekryteraren Jason Kennedy för Bloomberg News.

Läs mer: Börsturbulensen leder till lägre bonusar på hedgefonder

I veckan genomförde 170 poliser och åklagare en razzia mot Deutsche Banks kontor i Frankfurt. Enligt den tyska tidningen Der Spiegel handlade det om misstänkta fall av pengatvätt.

Aktien föll på beskedet.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST