Fotograf: Tomas Oneborg

Bostadsutvecklarens erbjudande: Halva kontantinsatsen för personer under 30

SSM rear ut bostäder. 

Bostadsutvecklaren SSM erbjuder under december månad köpare under 30 år "halva kontantinsatsen" om 15 procent vid tecknande av vissa bostäder i fyra olika projekt.

Det framgår av ett mailutskick.

"Erbjudandet gäller för ett urval av ettor och tvåor i projekten Bromma Boardwalk, Elverket i Nacka, Sollentuna Hills och Platform West i Täby som vi tänker passar din plånbok och livsstil", skriver bolaget rörande erbjudandet i de fyra projekten som planeras ha inflytt under åren 2021-2022.

SSM anger att de med kontantinsatsen menar den del av köpeskillingen som en köpare inte kan ta ett vanligt banklån till. Halva det beloppet motsvarar 7,5 procent av köpeskillingen.

Man lär som köpare dock inte kunna undkomma kontantinsatskravet genom SSM:s rabatt. Svenska myndigheter såsom Skatteverket och Finansinspektionen kan tänkas betrakta det hela som att köpeskillingen justeras ned med rabattbeloppet, och att anskaffningsvärde, belåningsgrad och amorteringskrav sedan utgår från den nedjusterade köpeskillingen.

När exempelvis Oscar Properties säljer lägenheter med "avgiftsfria år" justeras köpeskillingen ned med motsvarande belopp, vilket påverkar bland annat det skattemässiga anskaffningsvärdet för bostaden.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant