Anställda i USA missnöjda – nu höjer Ikea lönerna

Efter en omorganisation i fjol har en grupp Ikea-anställda i USA varit särskilt missnöjd. Nu höjer den svenska möbeljätten deras löner.

Ikea i USA ska höja lönerna för backend-medarbetarna i varuhusen, rapporterar Business Insider och hänvisar till ett inlägg på Ikeas internwebb.

Det är en grupp anställda som har varit särskilt missnöjda efter omstruktureringen av Ikeas 48 varuhus i fjol, enligt Business Insider.

Läs även: Då: Ikea var drömarbetsgivaren i amerikanska detaljhandeln Nu: Personalen flyr efter kompakt missnöje senaste året

Specifikt är det den nya policyn O4G (organization for growth) med syfte att etablera nya roller för anställda i varuhusen som ligger bakom det ökade missnöjet. Den infördes 15 oktober 2017.

”Vårt mål var att stärka våra coworkers så att de kan möta kundernas förväntningar i dagens omvärld av multikanaler och stärka vår position i den snabbt föränderliga detaljhandelsmarknaden i USA”, sade en talesperson för Ikea till Business Insider tidigare i november.

Vid omstruktureringen delades yrkeskategorin säljmedarbetare upp i två. Men bara den ena, de som hjälper kunderna, fick en löneförhöjning.

Enligt det interna inlägg som Business Insider refererar till ska lönen höjas på 14 amerikanska varuhus till 1 januari nästa år, till en nivå som motsvarar levnadskosterna i området.

 

Läs även: 7500 personer sparkas från Ikea – 650 i Sverige


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST