Löfven om Lööfs krav: Alla måste vara beredda att ge och ta

Enligt Annie Lööf är Centerpartiets kravlista inte förhandlingsbar, men Stefan Löfven menar att alla måste måste ge och ta.

Det ingår i en förhandling att alla ska känna att de fått något när de reser sig från bordet, alla måste vara beredda att ge och ta.

Det sade Stefan Löfven till journalister på onsdagsförmiddagen, efter sin återrapportering om helgens toppmöte om brexitförhandlingarna, enligt Expressen.

Utöver det ville Stefan Löfven inte ge några detaljer kring eventuella samtal med Annie Lööf.

Centerledaren meddelade på tisdagen att partiet kan tänka sig att släppa fram Stefan Löfven, men har en lång kravlista för detta.

"Accepterar de kraven är vi villiga att överväga att släppa fram Stefan Löfven i nästa veckas statsministeromröstning", sade Annie Lööf.

Det handlar om sänkta skatter på jobb och företag, att liberalisera bostads- och arbetsmarknaden och det handlar om att säkra valfriheten i välfärden.

Men också om frihets- och äganderättsreformer för landsbygden. Specifikt kan det handla om kraftigt sänkta marginalskatter, reformerade turordningsregler, en liberalare arbetsrätt och friare hyressättning.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST