Fotograf: Fredrik Persson/TT

Aktietips: Ta rygg på miljardärerna – köp kurspressade aktien

Aktiemarknaden har överskattat riskerna kring Scandic Hotels och årets kursnedgång ger ett bra köptillfälle.

Det menar Dagens Industri i en analys och rekommenderar såldes köp av aktien i hotellbolaget.

Tidningen tycker även att Scandics ägarlista ger extra krydda då den är fylld med kända miljardärsnamn, såsom Dan Sten Olsson och Per G Braathen.

"De positiva faktorerna överväger och tillsammans med den nedtryckta aktiekursen anser Di att det är ett bra läge att ta rygg på alla miljardärer - som samtliga blivit rika tack vara bra affärer - och köpa Scandicaktien. Den avsvalnade konjunkturen utgör dock en signifikant risk", skriver tidningen i analysen.

Dagens Industri tror att bolaget kan sänka kostnaderna om marknaden blir svagare. Tidningens analytiker tror vidare att potentialen i förvärvade, finländska Restel inte är fullt ut inprisad i aktiekursen.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST