Topp 10: Nordens hetaste aktier just nu

Veckans Norden topp 10 består av fem svenska,  tre norska, två danska och inga finska aktier.

1.  Vestas Wind Systems
En närmast horisontell trendkanal är bruten uppåt på medellång sikt. En fortsatt stark utveckling indikeras. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker nedåt mot trendlinjen. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 464. Ger signal om vidare uppgång till 530 eller mer. Aktien närmar sig stödet vid cirka 455 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbrottet. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
2.  MIPS AB 
MIPS AB (publ) ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien testar stödet vid cirka 115 kronor. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 115 kronor utlöser en säljsignal. RSI är över 70 efter en god kursuppgång de sista veckorna. Aktien har ett starkt positivt momentum och ytterligare uppgång indikeras. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
3.  Hansa Medical AB
Hansa Medical AB ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Har tagit ut målkursen vid 310 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien har stöd vid cirka 220 kronor och motstånd vid cirka 347 kronor. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
4.  Flex Lng
Flex Lng ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 13.00 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 13.00 kroner vid reaktioner tillbaka. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
5.  Scatec Solar ASA
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Scatec Solar ASA och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Har stigit kraftigt efter köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 52.89. Målkursen vid 65.83 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har stöd vid cirka 65.00 kroner. Positiv volymbalans visar att volymen är högre på uppgångsdagar än på nedgångsdagar. Det indikerar att optimismen är ökande hos investerare. Det kortsiktiga momentumet i aktien är starkt positivt, med RSI över 70. Det indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång för Scatec Solar ASA. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
6.  Betsson
Betsson visar ingen klar trend på medellång sikt. Har rekylerat tillbaka efter att ha tagit ut målkursen på 76.57 efter brott på en dubbelbotten-formation. Etablerad notering över 70.49 kommer att ge nya positiva signaler till aktien, medan brott på motsatta sidan av formationen är en stark säljsignal. Aktien testar stödet vid cirka 70.00 kronor. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 70.00 kronor utlöser en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
7.  Sensys Gatso Group AB
Sensys Gatso Group AB ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har stöd vid cirka 1.48 kronor och motstånd vid cirka 2.90 kronor. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
8.  SalMar Asa
SalMar Asa ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien närmar sig stödet vid cirka 440 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
9.  Latour B
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Latour B och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Befinner sig i en rektangelformation mellan stödet på 102 och motståndet på 112. Etablerat genombrott på en av dessa nivåer signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har stöd vid cirka 104 kronor och motstånd vid cirka 114 kronor. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
10.  Orsted A/S
Orsted A/S ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien har stöd vid cirka 415 kroner. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trend, stöd och motstånd, formationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST