Här är aktien som ger utdelning för 203:e året i rad

Amerikanska York Water Company har lämnat utdelning 203 år i följd.

Amerikanska York Water Company höjer sin kvartalsutdelning med 4,0 procent till 17,33 cent per aktie, jämfört med tidigare 16,66 cent. Utdelningen hamnar därefter på 69,32 cent per aktie i årstakt, vilket motsvarar en direktavkastning på 2,1 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har nu lämnat utdelning 203 år i följd, varje år sedan det grundades 1816. Det anses vara den längsta oavbrutna sviten med utdelningar i USA. Utdelning har lämnats varje kvartal 148 år i följd och utdelningen har nu höjts 22 år i följd. York Water lyckades till och med lämna utdelning 1863 när staden York var ockuperad av en invaderande armé.

York Water är baserat i staden York i Pennsylvania och levererar dricksvatten till samhällen i två counties i delstaten. Det är ett mycket litet bolag med 102 anställda och ett börsvärde på 425 miljoner dollar.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST