Fotograf: Press

Hysteri när Bianca Ingrosso släpper sminkmärke online – krasch efter 30 sekunder

Influencerns debut som entreprenör tog fart med detsamma. 

Svenska influencern Bianca Ingrosso har gjort ett namn för sig själv genom bloggande, sociala medier och som en av reality-stjärnorna i TV-serien Wahlgrens värld.

Under tisdagen var det dags att ta första klivet in i entreprenörsrollen då hon lanserade sitt eget sminkvarumärke Caia Cosmetics.

"Mina följare frågar mig dagligen om min make-up och vilka produkter jag använder. Nu är det dags att ta steget fullt ut och skapa de produkter som mina följare efterfrågar och jag saknar", sa Bianca Ingrosso i ett tidigare pressmeddelande.

Läs mer: Hon har 800 000 följare i balansräkningen – nu ska Bianca Ingrosso bygga ett skönhetsimperium

Och lanseringen levde minst sagt upp till sin hajp. Efter bara 30 sekunder kraschade hemsidan på grund av en enorm skara ivriga köpare som ville lägga vantarna på hennes produkter. Det skriver Market.se.

Men bloggdrottningen var lika glad för det.

"Lanseringen har gått över förväntan. Responsen har varit helt otrolig. Vi hade räknat med rock and roll, men det blev ändå långt över förväntan", säger Jesper Matsch, samarbetspartner, till Market.

Om Bianca Ingrossos ambitioner att ta världen med storm med Caia Cosmetics lyckas, likt influencern tillika dollarmiljardären Kylie Jenner, återstår att se.

Läs mer: På bara 3 år har Kylie Jenner byggt en förmögenhet på 900 miljoner dollar – snart är 20-åringen världens yngsta 'self-made' dollarmiljardär