Därför kursrusar pressade storbolagsaktien plötsligt

Getinge höjer ribban.

Getinge siktar på att lyfta sin ebita-marginal mot sektorsnittet vilket skulle innebära ett marginallyft med 5-10 procentenheter för medicinteknikbolaget på längre sikt.

"Om man jämför med våra branschkollegor så ligger vi 5-10 procentenheter sämre på ebita-marginalen, så är det bara. Vissa av de sakerna är mer strukturella men majoriteten av skillnaden tycker vi är adresserbart", det säger vd:n Mattias Perjos till Nyhetsbyrån Direkt inför bolagets kapitalmarknadsdag i Göteborg på onsdagseftermiddagen.

Så målet är att lyfta er ebita-marginal med 5-10 procentenheter på längre sikt?

"På längre sikt bedömer vi att det är möjligt", säger han utan att vilja låsa fast sig vid någon tidshorisont eller specificera något marginalmål.

Mattias Perjos fortsätter:

"Vi har inga nya finansiella mål utan vi håller oss till tillväxt och vinst per aktie men vi vill illustrera potentialen. Vi jobbar strukturerat och metodiskt att stänga gapet mot övriga konkurrenter".

Getinge-chefen avfärdar alltjämt hotet om nyemission förutom om bolaget skulle bestämma sig för ett stort förvärv.

Han vill heller inte kommentera hur det viktiga fjärde kvartalet har inletts utan håller fast vid sin helårsprognos om 2-4 procents organiskt tillväxt i år. Även om den kan uppfattas som konservativ mot bakgrund av drygt 6 procents tillväxt under årets nio första månader.

Getinge-chefen håller även fast vid sin bedömning om att förbättringar ska börja synas så smått under nästa år men först under 2020 ska de börja bita mer rejält.

"2019 är nog mer ett implementationsår för Getinge, vi hoppas på förbättringar då också men att det är mer från 2020 och framåt man kan se mer tydliga förbättringar".

Beträffande den pågående brasilianska kartellutredning där Getinge redan avsatt flera hundra miljoner kronor kan det dröja in i nästa år innan en slutgiltig dom kommer, enligt vd:n.

Relationen till den amerikanska hälsovårdsmyndigheten, FDA, som haft synpunkter på Getinges verksamhet i många år beskriver Mattias Perjos som konstruktiv och förhållandet med myndigheten har inte förvärrats under senare tid. Samtidigt uttrycker han viss förståelse för investerare som ryggar tillbaks när Getinge och FDA nämns i samma mening.

"Jag förstår att marknaden är känslig för kommunikation som innehåller FDA och Getinge i samma statement", kommenterar medicinteknikchefen.

Dock bedömer han att Getinge till slut ska kunna vända blad med FDA.

"Det räknar vi absolut med att vi ska göra", säger han även om övervakningen av förlikningsavtalet med FDA sannolikt är en längre process som kommer att dröja ett antal år innan det helt är över.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST