Här öppnar världens största Ikea-varuhus – som 150 basketplaner

Det nya varuhuset blir det största hittills. 

Ikea kommer 2020 att öppna sitt första varuhus i Filippinerna som också blir bolagets största hittills. Det mäter 65 000 kvadratmeter, motsvarande 150 basketplaner, skriver branschsajten Market med hänvisning till ABS CBN news.

Det nya varuhuset kommer att ligga vid SM Mall of Asia i huvudstaden Manila. Anledningen till varför företaget väljer att satsa så stort är på grund av den unga befolkningen. Filippinerna har en medelålder på 24 år.

”Tillsammans med utvecklingen av bostadsmarknaden och en växande medelklass är detta en fantastisk framtida marknad för Ikea”, sade landschefen Georj Platzer.

Ikeas varuhus i Manila kostar drygt 1,2 miljarder kronor och väntas skapa 500 jobb.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST