Fotograf: Starbreeze

Därför storsäljer vd aktier i kurskollapsande spelbolaget

Bo Andersson Klint, vd i spelutvecklaren Starbreeze, har under torsdagen, fredagen och måndagen sålt aktier för totalt 18,6 miljoner kronor.

Bo Andersson Klint, som är vd i spelutvecklaren Starbreeze, har under torsdagen, fredagen och måndagen sålt cirka 4,35 miljoner Starbreeze-aktier för totalt 18,6 miljoner kronor. Försäljningarna genomfördes till kurser inom intervallet 3:75-4:83 kronor per aktie.

Det framgår av inrapportering till Finansinspektionens insynsregister.

Enligt Starbreeze hemsida ägde Bo Andersson Klint i slutet av oktober 19.302.000 A-aktier och 5.377.886 B-aktier i Starbreeze, motsvarande 7,6 procent av Starbreeze aktiekapital och 24,6 procent av bolagets röster. Under de senaste dagarna har han främst sålt B-aktier, men även en del A-aktier.

Nyligen meddelades att Starbreeze avgående finanschef Sebastian Ahlskog har sålt hela sitt aktieinnehav i bolaget.

Starbreeze har fallit med 48 procent de fyra senaste veckorna. På måndagen skrevs nedgången till 14,5 procent.

"Försäljningen är inte ett aktivt val, utan en konsekvens av kursutvecklingen för Starbreeze-aktien. Försäljningen genomförs för att återbetala lån som finansierat föregående års köp av B-aktier i Starbreeze", skriver bolaget.

Starbreeze har fallit med 48 procent de fyra senaste veckorna. På måndagen skrevs nedgången till 14,5 procent.

Starbreeze huvudägare Varvtre AB, som ägs av vd Bo Andersson Klint, har rapporterat att 280.359 A-aktier och 4.072.744 B-aktier har avyttrats.

Försäljningarna genomfördes till kurser inom intervallet 3:75-4:83 kronor per aktie.

Efter transaktionen äger Bo Andersson Klint, direkt och indirekt via Varvtre, 19.021.641 A-aktier och 1.305.142 B-aktier, motsvarande 23,7 procent av rösterna och 6,3 procent av kapitalet i Starbreeze.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST