Fortsatt fritt fall för spelaktien på börsen - har mer än halverats på knappt 2 veckor

Spelutvecklarens kursras verkar inte ha något slut. Fortsätter falla på måndagens Stockholmsbörs.

Stockholmsbörsen har inlett veckan med försiktig handel. Viss uppgång i inledningen mattades sedan av där industribolag och banker tyngde. Någon tydlig väg framåt i handelskonflikten mellan USA och Kina framkom inte under helgens ekonomiska möte i Asien vilket bidrog till dämpad handel internationellt. Mobiltelefontillverkaren Apple var i ropet efter uppgifter om neddragningar i produktionen enligt Wall Street Journal.

Klockan 13.40 var Stockholmsbörsens OMXS30-index ned 0,1 procent till nivån 1.498. Aktier för 5,2 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen. I Europa var tyska DAX-index och franska CAC40 i det närmaste oförändrade.

Telekomoperatören Tele2 steg mest, följt av klädkedjan H&M, med 1,6 respektive 1,2 procent. Tele2 har fått höjd rekommendation från Berenberg Bank som höjt till köp från tidigare sälj.

ABB steg 0,6 procent. Enligt uppgifter i Financial Times under söndagen ska japanska Hitachi förhandla med ABB om att köpa hela eller delar av ABB:s division Power Grids.

Bland förlorarna sågs skogsbolaget SCA och Kinnevik som backade med runt 1,5 procent.

Utanför storbolagen i OMXS30 hade JM det motigt. Nordea har ersatt JM med Boliden i den svenska modellportföljen. Bostadsutvecklaren JM tappade drygt 4 procent. Gruvbolaget Boliden steg i sin tur med 0,4 procent.

I övrigt hade även fastighetsbolaget Hemfosa viss motvind. Carnegie har sänkt rekommendationen till behåll från tidigare köp inför avknoppningen av Nyfosa som sker i veckan.

"Vi bedömer att Nyfosa har ett rättmätigt värde om 45 till 50 kronor per aktie samt 70 till 75 kronor för Hemfosa", uppgav analyshuset i en analys. Hemfosa backade 2,8 procent till 113:80 kronor.

Bland vinnarna fanns kycklingföretaget Scandi Standard, som köprekommenderades i måndagens nummer av Dagens industri. Ett stabilt val med defensiva egenskaper gör den till ett bra val menar tidningen. Aktien ökade 4,3 procent.

Softronic som fått köpråd i Börsveckan efter en genomlysning av börsens IT-konsulter, steg med 5 procent.

För spelutvecklaren Starbreeze fortsatte resan nedåt på måndagen. Den avgående finanschefen Sebastian Ahlskog har sålt hela sitt aktieinnehav i bolaget till ett värde av nästan 3,3 miljoner kronor. Aktien noterades ner runt 8 procent. Aktien har tappat kraftigt sedan lanseringen av spelet Overkill's The Walking Dead för drygt en vecka sedan.

Andreas Ericson, som är utvecklings- och förvärvschef i affiliatebolaget Catena Media, har sålt aktier i bolaget. Aktien tappade 2,2 procent.

Mjukvaruföretaget Comintelli har i dag inlett handel på Spotlight. Bolaget, som är en spin-off från telekombolaget Ericsson, hade i fjol en omsättning på drygt 20 miljoner kronor. Teckningskursen sattes till 6:90 kronor och efter en timmes handel noterades aktien till 8:90 kronor.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST