Kändisarnas blödande veganburgare Beyond Meat till börsen

Hajpade Beyond Meat, som säljer blödande veganburgare, går till börsen.

Beyond Meat, som säljer vegetariska, "blödande" hamburgare, har ansökt om börsnotering på Nasdaq. Det skriver Axios.

Bolaget är grundat 2009 och har bland annat Bill Gates och Leonardo DiCaprio på ägarlistan. Produkterna man framställer säljs i fler än 32 000 livsmedelsbutiker, restauranger och andra uteställen i USA.

Beyond Meat verkar i en snabbväxande bransch som förra året växte med 22 procent till 1,4 miljarder dollar, enligt Euromonitor. Det kan jämföras med den större köttmarknaden på 30 miljarder dollar vars tillväxt bara var två procent från året innan.

I Sverige har Beyond Meats burgare lanserats på Scandic och på Phils Burger.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST