Leif GW Persson och Petter Sivlér och Mårten Skog från S2 Medical som noteras på First North / Kollage

Leif GW Persson har hittat en ny aktiefavorit – ska ringa i klockan vid börsnoteringen

”Det är den bästa uppfinningen sedan kullagret”, säger han när han träffar grundarna i Linköping.

 Leif GW Persson har skaffat en ny aktiefavorit.

"Det är den bästa uppfinningen sedan kullagret", sade han när han i början av veckan träffade grundarna till S2 Medical, Mårten Skog och Petter Sivlér som forskar i sårläkning vid Linköpings universitet.

Beställningarna på de smarta förbanden, som används för såväl brännskadade patienter som för patienter med kroniska sår, trillar in från jordens alla hörn till bolaget S2 Medical som forskarparet startade för ett par år sedan.

Nu har de blivit entreprenörer som åker land och rike runt och berättar om sina produkter, talar med distributörer, inte minst från Mellanöstern och jobbar med börsnoteringen på Nasdaq First North nu på onsdag, den 28 november.

"Vi har insett att det är ett perfekt bolag att gå till börsen med, lätt att förstå affären och ett bra sätt att kunna motivera personalen. Vi kommer att ta in 40 miljoner kronor till en värdering på 124 miljoner kronor", säger Mårten Skog till Veckans Affärer.

Läs intervju med S2 Medical: Börsen nästa för svenska snillebolaget (Insights)

Redan nu har Leif GW Persson tecknat sig för 5 procent av emissionen för 2 miljoner kronor, vilket motsvarar 1,2 procent av bolaget. Han kommer också att närvara vid klockringningen på Nasdaqomx på onsdag morgon och har för avsikt att vara en aktiv ägare framöver.

Under besöket i Linköping testade han det innovativa förbandet på egna sår som haft svårt att läka.

Den etablerade metoden för sårläkning idag är att ta hud från en död människa eller en gris för att få ett skyddande förband under vilket patientens egen hud kan växa till.

Men problemen har varit många - smittorisk, bortstötning och risk för fula ärr är några exempel. Dessutom är det förbjudet att använda grishud i många muslimska länder.

"Materialet vi tagit fram består av nanocellulosa och kan liknas vid en blandning av ett blött gelatinark och en skimrande hinna i en köttbit. Vattenånga kan ta sig igenom barriären men inte vätska", säger Mårten Skog.

Det som från början var ett sidoprojekt tar nu en allt större del av forskarparets tid i anspråk. Inte minst sedan i somras när de publicerade sina studieresultat i den vetenskapliga tidskriften Burns, studieresultat som visar att deras smarta förband är signifikant bättre än den etablerade metoden på i princip alla mätpunkter.

VA Insights intervjuade nyligen S2 Medical om börsnoteringen. Är du redan prenumerant? Klicka här för att läsa artikeln.

Eller: 

Prova Veckans Affärer Insights gratis i 30 dagar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST