Wands, ett av Beyond Frames spel

Börsplus: Avstå när Fingerprint-traders börsnoterar sitt VR-bolag

Börsplus avråder från att teckna aktier i Beyond Frames, ett spelbolag vars ägare kopplas till ett "kryptiskt investeringsnätverk", enligt analystjänsten.

Beyond Frames, som utvecklar spel inom virtual reality och augmented reality, har en pågående nyintroduktion på marknadsplatsen Spotlight, som tidigare hette Aktietorget. 

"Ytterligare ett VR-bolag som på kort tid söker sig till börsen med en inte särskilt trovärdig strategi. Som huvudägare finns personer kopplade till ett kryptiskt investeringsnätverk som lär ha tjänat hundratals miljoner på handel i Fingerprint Cards", skriver Börsplus i en analys på fredagen. 

Börsplus anser att värdet av Beyond Frames tillgångar inte är i närheten av att motivera prislappen på bolaget. Analystjänsten argumenterar för att bolagets strategi att "i princip utgöra en spelfond med inriktning mot spel inom VR och AR" varken är trovärdig eller underbyggd med argument som förklarar varför nyckelpersonerna skulle vara skickliga kapitalförvaltare i spelbranschen. 

"Hur långsiktig huvudägarnas plan för Beyond Frames är återstår att se. Men med 30 miljoner kronor investerat finns gott om incitament att hålla högt tempo i pressmeddelandefabriken. Risken finns att detta kan elda på aktien på kort sikt. På längre sikt är vi dock rätt säkra på att Beyond Frames är en aktie man ska avstå från", avslutar Börsplus sin slutsats kring aktien. 

Analystjänsten ger Beyond Frames en tvåa i betyg på den sexgradiga skalan för granskning av nyintroduktioner. 

Värderingen för Beyond Frame pre-money är enligt prospektet knappt 94 miljoner kronor. Handelsstart beräknas till 6 december.

Om kapitalanskaffningen genomförs fullt kommer bolaget att tillföras 14 miljoner kronor efter avräkning för noterings- och emissionskostnader.

Spridningsemissionen på 10 miljoner kronor genomförs, enligt prospektet, i syfte att "underlätta expansion genom att förvärva spelstudios med betalning, helt eller delvis, i form av egna aktier."

Givet att bolaget noteras kommer Handelsbanken Microcap Sverige att delta i en riktad nyemission på 5 miljoner kronor.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Vice vd:n som pausar karriären för att bli 'skibum' i Alperna: ”Har fått mig att bli en lyckligare människa”
  2. Landet skrotar BNP-måttet – börjar mäta välmående istället
  3. Topp 10: Hetaste köplägena på Nordens börser just nu
  4. Domen: Här är bristerna som gör att Tesla Model 3 ratas av inflytelserika Consumer Reports
  5. Housestjärnan Axwell pumpar in pengar i hennes bolag – ska städa haven på plast
  1. Landet skrotar BNP-måttet – börjar mäta välmående istället
  2. De flåsar Tesla i nacken – här är elbilarna som är redo att köra om
  3. Flygbolag går i konkurs – svenska flygplatser drabbade när alla avgångar ställs in
  4. FI övervägde att dra in tillståndet för Avanza Pension – som istället varnas och bötfälls
  5. Två styrelseledamöter köper aktier i Swedbank

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.