Wands, ett av Beyond Frames spel

Börsplus: Avstå när Fingerprint-traders börsnoterar sitt VR-bolag

Börsplus avråder från att teckna aktier i Beyond Frames, ett spelbolag vars ägare kopplas till ett "kryptiskt investeringsnätverk", enligt analystjänsten.

Beyond Frames, som utvecklar spel inom virtual reality och augmented reality, har en pågående nyintroduktion på marknadsplatsen Spotlight, som tidigare hette Aktietorget. 

"Ytterligare ett VR-bolag som på kort tid söker sig till börsen med en inte särskilt trovärdig strategi. Som huvudägare finns personer kopplade till ett kryptiskt investeringsnätverk som lär ha tjänat hundratals miljoner på handel i Fingerprint Cards", skriver Börsplus i en analys på fredagen. 

Börsplus anser att värdet av Beyond Frames tillgångar inte är i närheten av att motivera prislappen på bolaget. Analystjänsten argumenterar för att bolagets strategi att "i princip utgöra en spelfond med inriktning mot spel inom VR och AR" varken är trovärdig eller underbyggd med argument som förklarar varför nyckelpersonerna skulle vara skickliga kapitalförvaltare i spelbranschen. 

"Hur långsiktig huvudägarnas plan för Beyond Frames är återstår att se. Men med 30 miljoner kronor investerat finns gott om incitament att hålla högt tempo i pressmeddelandefabriken. Risken finns att detta kan elda på aktien på kort sikt. På längre sikt är vi dock rätt säkra på att Beyond Frames är en aktie man ska avstå från", avslutar Börsplus sin slutsats kring aktien. 

Analystjänsten ger Beyond Frames en tvåa i betyg på den sexgradiga skalan för granskning av nyintroduktioner. 

Värderingen för Beyond Frame pre-money är enligt prospektet knappt 94 miljoner kronor. Handelsstart beräknas till 6 december.

Om kapitalanskaffningen genomförs fullt kommer bolaget att tillföras 14 miljoner kronor efter avräkning för noterings- och emissionskostnader.

Spridningsemissionen på 10 miljoner kronor genomförs, enligt prospektet, i syfte att "underlätta expansion genom att förvärva spelstudios med betalning, helt eller delvis, i form av egna aktier."

Givet att bolaget noteras kommer Handelsbanken Microcap Sverige att delta i en riktad nyemission på 5 miljoner kronor.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST