Jeansjätten på väg till börsen – för andra gången

Det 145 år gamla Jeansföretaget Levi Strauss uppges vara på väg mot börsen för andra gången.

Jeansföretaget Levi Strauss förbereder en notering som kan värdera verksamheten till upp emot fem miljarder dollar, uppger källor till CNBC.

Levi Strauss uppges sikta på att lista aktierna under det första kvartalet av 2019 och hoppas därmed kunna resa mellan 5,5 och 7,5 miljarder kronor. Ansvariga för processen är Goldman Sachs och JP Morgan.

Levi Strauss har funnits i 145 år och tog klivet in på börsen första gången 1971. Bolaget blev emellertid utköpt av Strauss ättlingar för 1,7 miljarder dollar 1984 och dessa har kontrollerat märket sedan dess.

Levi Strauss omsatte nästan fem miljarder dollar under förra året. Bolaget har i år fortsatt att utvecklas starkt och under senaste kvartalet var intäkterna upp 10 procent till 1,4 miljarder dollar medan nettoresultatet förbättrades med 45 procent till 130 miljoner dollar. 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST