Tipset: 3 heta aktier du borde plocka in i portföljen

Här är tre aktier med starka köpsignaler – och en som är värd att hålla sig borta från, enligt Affärsvärlden.

Affärsvärlden rekommenderar köp av Essity, Dometic och Telenor. Investerare bör dock avvakta med Troax.

Essity


"Hygienkoncernen brottas med stigande råvarupriser som kortsiktigt pressar lönsamheten. Investerare som inte stirrar sig blinda på kvartalssiffror ser ett bra långsiktigt köpläge", skriver tidningen om Essity, där tidningen ser ett bra förhållande mellan risk och avkastning.

Dometic

Tidningens analys av Dometic mynnar ut i att aktien i underleverantören har fallit för mycket.

"Affärsvärlden ser rekylen på tulloron som ett utmärkt köptillfälle. Bolagets framtida vinster värderas för närvarande till 11 respektive 10 gånger årsvinsten för i år och nästa år. Det betyder att aktien är bland de mest prisvärda på Stockholmsbörsen. Köp med riktkurs 92 kronor", skriver Affärsvärlden om aktien som stängde på 60:75 kronor på onsdagen och som har fallit med drygt 25 procent de tre senaste månaderna.

Telenor

Det senaste numret innehåller även en köprekommendation för Telenor, en rekommendation som lades ut på Affärsvärldens hemsida under onsdagen.

"Sektorrabatten ter sig obefogad, och väntan på uppvärdering bjuder på ordinarie direktavkastning på över 5 procent, återköpsprogram och stötvis extrautdelningar. Köp med riktkurs 235 norska kronor, eller ev/ebit 14", heter det om Telenor.

Torax

Troax värdering är med tanke på den stora cykliska exponeringen i överkant och Affärsvärlden lockas därför inte av aktien.

 

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST