Solenergibolaget Azelio till börsen

Teknikbolaget Azelio uppger i ett pressmeddelande att man har för avsikt att göra en notering på First North i Stockholm. 

Första handelsdagen blir den 10 december och i samband med noteringen avser bolaget att göra en nyemission på 300 miljoner kronor före transaktionskostnader.

Den riktade emissionen görs för att finansiera bolagets fortsatta tillväxt och kommer att omfatta högst 13,6 miljoner nyemitterade aktier. Det motsvarar cirka 30 procent av det totala antalet aktier och röster i bolaget efter erbjudandet.

Aktierna kommer att erbjudas för 22 kronor styck och man har fått in teckningsåtaganden för motsvarande 138 miljoner kronor eller 46 procent av erbjudandet. 

Bland de som åtagit sig att teckna är LMK Ventures, Byggmästare Anders J Ahlström Holding AB, Alfred Berg Kapitalförvaltning, Back in Black Capital, Kent Janér genom Blue Marlin AB (styrelseledamot i Azelio), samt personer i bland annat bolagets styrelse, ledning och existerande aktieägare.

De fullständiga villkoren i erbjudandet kommer Azelio att presentera i ett prospekt som släpps omkring den 19 november 2018.

Azelio är specialiserade på Stirling-baserade energilösningar.

Bolaget var även en av finalisterna till årets E-Prize, svenskt näringslivs största energipris som Eon delade ut tillsammans med Veckans Affärer för tionde året.

Läs mer: Redo att börja lagra sol i Sahara


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST