Statyn som den avbildas i tv-serien The Chilling Adventures of Sabrina Fotograf: Netflix

Sataniströrelse stämmer Netflix och Warner Bros på 50 miljoner dollar

Den religiösa organisationen The Satanic Temple stämmer Netflix och Warner Bros på över 50 miljoner dollar på grund av hur en staty avbildas i bolagens tv-serie The Chilling Adventures of Sabrina.

Bakgrunden är att Netflix, som distributör, och Warner Bros, som producent, har använt den sataniska guden Baphomet i Netflix-serien The Chilling Adventures of Sabrina, rapporterar Reuters.

I serien framställs anhängarna av guden som de elaka antagonisterna och ägnar sig åt bland annat kannibalism och tortyr, menar organisationen.

I stämningen uppger The Satanic Temple att man har upphovsrätten till avbildningen av Baphomet och att många för första gången associerar organisationen med det negativa som visas upp i Sabrina-serien. 

”Det svärtar hela projektet”, sade Lucien Greaves som startade The Satanic Temple tillsammans med Malcom Jarry 2012.

Enligt tidningen Variety uppger Satanic Temple i sin stämningsansökan att deras staty byggdes 2013-2014, kostade omkring 1 miljon kronor och förutom Baphomet består av två barn som tittar upp på den gethövdade figuren. Även tv-seriens staty visar två barn som tittar upp på figuren.

Netflix och Warner Bros har avböjt att kommentera med hänvisning till det pågående rättsfallet.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant