Tidigare ABB-topp tar över ordförandeklubban i Tesla efter Musk

Robyn Denholm, som tidigare suttit i ABB:s styrelse, tar över ordförandeklubban i Tesla efter Elon Musk.

Elon Musk lämnar över som styrelseordförande i Tesla – en post han haft i nästan 14 år. Han kvarstår dock som vd.

Tesla har utsett Robyn Denholm till ny ordförande. Hon lämnar sitt nuvarande jobb som finanschef och strategichef på den australiska teleoperatören Telstra och kommer i stället att arbeta heltid som ordförande för elbilstillverkaren, skriver Bloomberg First Word. Sedan 2014 har hon varit styrelseledamot i Tesla.

Fram till 2017 satt hon i styrelsen för ABB.

Robyn Denholm tar på ordförandestolen över efter Teslas grundare och vd Elon Musk, som i en uppgörelse med amerikanska finansmyndigheten SEC i slutet av september gick med på att släppa posten som styrelseordförande i Tesla.

"Jag tror på det här företaget, jag tror på dess uppdrag och jag ser fram emot att hjälpa Elon och Tesla-teamet att upp långsiktig lönsamhet och att skapa långsiktigt aktieägarvärde", säger Robyn Denholm i ett uttalande.

Läs även: Elon Musk: "Det är absurt att Tesla har överlevt. Absurt!"