Cancerbehandlare rusar i börspremiären

Scandion Oncology rusar i handelspremiären på Spotlight Stock Market.

Det danska cancerbehandlingsbolaget Scandion Oncology stiger 38 procent i handelspremiären på Spotlight Stock Market. Aktien handlas vid 15-tiden för 8:06 svenska kronor, jämfört med teckningskursen på 5:85 svenska kronor.

Det samlade marknadsvärdet på Scandion Oncologys aktier uppgår i skrivande stund till 96 miljoner kronor. Värderingen före kapitaltillskottet på cirka 26 miljoner kronor i nyemissionen var 44 miljoner kronor.

Dagens hittills lägsta avslut har gjorts vid 7:86 kronor och det högsta vid 8:70 kronor.

Scandion Oncology riktar in sig på cancerläkemedelsresistens.

Risken i förhoppnignsbolaget Scandion Oncology är skyhög, men det kan bli en mindre bioteknikfavorit, skrev Svd Börsplus i en analys i början av oktober.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.