Patrick Söderlund, tidigare EA-chef, drar igång Embark Studios Fotograf: Flickr

Bäst betalde svensken startar ny spelstudio – som redan är miljardvärderad

EA- och Dice-profilen Patrick Söderlund drar igång den nya spelstudion Embark Studios.

I somras stod det klart att spelprofilen Patrick Söderlund lämnade sin chefstjänst på EA där han hamnade efter att den amerikanska speljätten köpte den svenska studion Dice.

Nu rapporterar Di Digital att han, tillsammans med andra veteraner från Dice, ska dra igång Embark Studios. Enligt sajten äger Patrick Söderlund 54 procent av aktierna i det nya bolaget.

Den japanska spelkoncernen Nexon uppges dessutom köpa en tredjedel av aktierna i den nystartade spelstudion för 367 miljoner kronor. Det innebär alltså att Embark Studios når en värdering på över 1 miljard kronor.

Den nya svenska studion, vars kontor ska ligga i Gamla Stan i Stockholm, ska dels utveckla egna spel och dels utveckla en spelmotor, skriver Di Digital.

“Pengarna vi har nu räcker i åtminstone fem år. Har vi inte lyckats skapa magi till dess förtjänar vi inte att vara kvar”, säger Patrick Söderlund till sajten.

Enligt DN hade Patrick Söderlund en förvärvsinkomst på 156 miljoner kronor under 2017, vilket var den högsta i Sverige under året.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant