Fotograf: Mips

Börsrace i cykelhjälmsbolaget - Mips drar iväg 20% på stark rapport

Hjälmskyddsutvecklaren Mips på rätt spår.

Fondförvaltaren Anders Wright på Consensus Asset Management anser att hjälmskyddsutvecklaren Mips fortsätter att imponera, mot bakgrund av morgonens kvartalsrapport.

Aktien som har stigit över 20 procent idag var det näst största innehavet i Consensus Småbolag vid utgången av oktober månad med portföljvikten 10,1 procent, enligt den senaste månadsrapporten. Det markerar en kraftig ökning från föregående månad då portföljvikten var 4,8 procent.

"Rapporten visar tydligt på skaleffekterna i bolagets affär. Det tredje kvartalet slår våra förväntningar både vad det gäller omsättning och rörelseresultat", kommenterar Wright för Finwire.

Att bolaget når sin målsättning för 2020 känns allt mer troligt, bedömer fondförvaltaren.

Mips har som finansiella mål att organiskt växa till en nettoomsättning över 400 miljoner kronor och att nå en ebit-marginal över 40 procent år 2020.

Mips redovisade under morgonen en omsättning på 51,2 miljoner kronor (27,3), en ökning med 88 procent mot föregående år. Rörelseresultatet blev 20,8 miljoner kronor (0,1), med en rörelsemarginal på 40,6 procent (0,4).


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.