Lyxmodebolagen tar stryk på börsen

Tungt för Mulberry och Michael Kors.

Det amerikanska designermärket Michael Kors rasade 11 procent i onsdagens amerikanska förhandel efter att bolaget kommit med svaga intäktssignaler.

Intäkterna för det andra kvartalet och försäljningsprognosen för helåret var något lägre än vad analytikerna hade räknat med.

Andra kvartalets intäkter på 1,25 miljarder dollar kan ställas mot snittestimatet på 1,26 miljarder dollar, enligt Bloomberg News sammanställning av analytikerprognoser.

Helårets intäkter väntas samtidigt uppgå till 5,13 miljarder dollar, mot analytikernas snittestimat på 5,14 miljarder dollar.

Dessutom sänks bedömningen för den jämförbara butiksförsäljningen för helåret. Nu spår Michael Kors att den går ned med låga ensiffriga procentuella tal och tidigare var bedömningen att den skulle vara oförändrad.

När det gäller det brittiska lyxbolaget Mulberry utvidgade fjolårets halvårsförlust på 0,6 miljoner pund till 8,2 miljoner pund under de första sex månaderna av det innevarande räkenskapsåret.

Resultatet tyngdes av en lansering i Sydkorea på 2,5 miljoner pund. Dessutom togs en engångspost på 2,1 miljoner pund med koppling till uteblivna betalningar från butikskedjan House of Fraser som försattes i företagsrekonstruktion under sommaren.

Intäkterna under perioden var också ned 8 procent till 68,3 miljoner pund. På den brittiska marknaden, som är bolagets största, backade försäljningen med 11 procent jämfört med året innan.

Framöver blir det som alltid julhandeln som får bestämma hur utfallet blir för helåret, uppger vd Thierry Andretta.

På börsen backade Mulberry initialt med fem procent men handlas i skrivande stund ned 2,9 procent.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.